PERIHAL BLOG FIEQ RAFI

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 24, 2011

FINALLY..!!!

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh..

Wazzup bro..? Sehat ka..?? Saket ka..?? Demam ka..?? Batok ka..?? Aigo.. Banyak plak soklan aku kat korang kan sayang.. Arite2.. Entry kali ni aku na story pasal aper yang jadi kat diri aku minggu ni.. Skali 2 citer aku masokkan dalam 1 entry.. Senang.. Ta membazir (=.=?)..

First yang jadi ader la PROGRAMME PREPARATORY TO HIGHER EDUCATION da HABIS..!! Ooyeah(*dalam hati hanye tuhan jerk yang tau ='().. Haha.. Selama 2 months aku bertape kat IIC tuh finally berakhir gak pembelajaran aku kat situ.. So sempena hari terakhir kat situ kiterorang kene wat something.. Engat ta pasal rehearsal drama yang aku story kan korang sebelom ni.. Kiterorang wat rehearsal untuk ari tuh la.. Tajok drama kiterorang is "SIGN OF THE LAST DAY".. Gempak dowh tajok.. 

First mase dorang decide na wat tajok ni aku rase macam was was jerk na wat.. OMJay..!!! Watefuk..??!! Maner ta nyer.. Mengikot perkiraan aku tajok yang dipilih memang berat gile dowh.. Memang ta kompem menang la kan(*buruk betol pikiran).. Maner ta nyer.. aku tengok group 1 choral speaking ader robot bagai.. Yang group 2 siap bergaun bagai.. Group 4 plak citer yang menarek derr.. So harapan ntok menang memang melayang macam debu debu berterbangan la kan.. But lepas tengok sala satu group buat performance dorang perasaan na menang tuh tetibe datang balek coz confident takan dapat number last punyer la.. Huahuahua(*gelak iblis).. Ta paya la aku mention group maner tuh keyh.. 

Dalam drama tuh aku bawak watak sebagai suami orang yang balik ruma lambat then ta pasal pasal na maki bini dier.. Buhnguk jerk watak aku.. Haha.. Da abes sumer sign last last kiterorang pon nyanyi la lagu MAHER ZAIN "OPEN YOUR EYES".. Yang haru nyer time na melalak lagu tuh tetibe plak sound ta na berkerjasama nan speaker.. Speaker plak majok.. So speaker tuh ta bagi sound gune dier(*paham ta citer aku..) So time na tunggu lagu tuh kuar lebih 2 minit gak ar pentas tuh tetibe senyap.. Naseb baek la ader bawak speaker sendiri.. Kalau ta kene la nyanyi lagu tuh sendiri sendiri.. Mau disaster derr..!!

Then mase yang ditunggu telah menjelang tibe.. Mase untuk mengumumkan pemenang johan keseluruhan(=.=").. First skali dorang annouce yang dapat tempat ke 4.. then ke 3.. then ke 2.. then 1.. Arite.. Meyh cnie aku list.. Biar terang sket..

Fourth place goes to
GROUP 2..
Third place goes to
GROUP 4..

And the winner is
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
GROUP 3..!!!!
(*LOMPAT LOMPAT KERIANGAN DI ALAM SEMESTA)
Weyh.. Cam ta caye oo.. Bajet cam group 1 yang menang.. Rupe rupenyer group aku derr.. Senyum bangge aku ari tuh.. Hehe.. Cam biase la kan.. Gamba kurang berkualiti mesti la ader an.. Sempena last day kompem la kene plus wajib bergamba rite.. So mempersembahkan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Anep
Mira
Izzul
Shazwan
Nora
Sam
Eddie
Kak Irma
F4
Gamba ni COMEY..
GURLS
Kami la yang menang number 1 weyh..
Sayang korang la weyh..
Pehal kau EDDIE..??
Korang terhebad

 Arite.. Citer pertama da abes.. Citer kedua plak.. Citer kedua ni pendek jerk.. Juz na share result SPM 2010 aku nan korang.. What..?? Ta na tau.. Aku bagitau jugak.. Haha.. Result aku.. JENG JENG JENG..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1 A-, 3 B+, 1 B, 2 C+, 1 C, 1 E.. 
E..?? Euw.. Terok giler result an.. Relak derr.. E tuh subjecy EKONOMI ASAS meyh.. EA aku memang slalu result camtuh derr.. So da ta heran da.. Kalau dapat A+ maybe aku heran plus aku akan wat kenduri doa selamat.. Maner ta nyer.. Time jawab paper EA otak aku asyik pikir na abes cepat jerk.. Da tuh soklan dier susahgilernamati plak tuh.. Belek braper kali pon ta kluar kluar gak jawapan dier.. So aper lagi yang aku boleyh buat selain TIDO..!!! Tido..?? Yesh.. Aku tido time jawab  paper tuh.. Datz y markah pon markah yang sesuai ntok orang yang tido time exam.. So adek adek.. Konklusinyer jangan la tido time tenga jawab exam.. Lagi lagi EA.. Kalau tido kompem EA korang E.. EA E.. Hamek kau.. 

Lagi satu peyebab EA aku E adaah cuti yang terlampau panjang.. So semangat na menjawab paper jatuh merundum giler.. EA la subject yang aku ta bukak buku langsung untuk ulang kaji.. Bajet da pro giler.. Haha.. Sekali hamek kau.. E aku dapat.. So rajin rajin la bace buku kalau da na exam tuh erk.. Hehe..

 But result SPM ni wat aku happy doh.. Aku ta jangke pon dapat result macam ni.. Bangge lagi ader la.. Plus.. Science aku yang sebelum ni asyek dapat E or D tetibe dapat B+ oo.. Unbelieveble.. Math pon samer.. Kire miracle giler la.. Datz y la aku ta sedeyh pon result macam ni walaupon ta capai target.. At least meningkat la dari result trial.. So kepade mereka mereka yang result cam aku ta mau sedeyh sedeyh keyh.. Bangge ngan result korang.. Tuh sumer usaha kiter.. So ta payah na malu kalau result ta capai target..

Keyh la.. Da cukop panjang da tazkirah aku.. So .. Jumpe lagi next entry..

ADIOS..!!

Thursday, March 17, 2011

REHEARSAL

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH

Yeah.. Aku kembali sekali lagi.. Kali ni na story pasal rehearsal.. Rehearsal bukan sebarang rehearsal okeyh.. Ni rehearsal baek punya..!! But dun worry.. Rehearsal yang dijalankan bukanlah rehearsal untuk teater TERIMA KASIH CINTA season 2 tapi rehearsal ni untuk drama yang bakal group 3 iaitu group aku persembahkan pada hari terakhir kiteorang dalam PREPARATORY PROGRAMME TO HIGHER EDUCATION.. Aper tajok drama tersebot..? JenJengJeng.. Tajok drama yang bakal kami group 3 bentangkan ialah ______________.. Ha.. Tuh la tajok dier.. 

Haha.. Tajok ni buat mase sekarang biarlah rahsia dulu keyh.. Sebab baru rehearsal belom na perform lagi.. Kalau bagi tau sekarang da ta surprise la beb.. But dun worry.. Next entry tajok akan didedahkan.. So.. Tunggu :).. Keyh la.. Malas na taip panjang panjang.. Next korang layan gamba jerk la erk.. 

Harap maaf.. Gamba yang di pamerkan kurang berkualiti.. Ini kerana saya menangkap gamba hanya menggunakan camera telefon.. Dan telefon saya bukanlah IPHONE mahupon BLACKBERRY or whatsoever.. Telefon saya hanyalah SONY ERICSSON S312 yang berharga RM330 pemberiaan my LOVELY DADDY.. So kalau gamba ta jelas JANGAN DISALAHKAN IBU MENGANDONG ookeyh.. Sekian.. Berita jam 1.30..

NORA, PIPIT, MIRA
Wif Farhah..
Wif Mira..
Wif Yelmi..
MIRA, EDDIE, ANEP
=.='
Wif Rai..
Wif Qila..
Aper kes.?
Tido tuh..
During Mira n Nora turn..
Wif Mira again..
Ta de caption da..
Si Husband berbaju kurung pada hari itu..
F4 punye turn..
FARHAH, YELMI, PIPIT

 Arite.. Kat bawah ni ader sikit sedutan dari scene aku..
video

 Mesti korang ta pahamkan aper yang ada kat video nieyh.. Baguih.. Memang ta na kasi korang paham pon.. Haha.. K la.. See u next entry.. Da..

ADIOS..!!

Tuesday, March 15, 2011

DA TENGOK LEBIH DARI 9 KALI.. TAPI AKU TA PENAH BUHSAN..!!

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH..

Haha.. Yeah.. Aku kembali lagi ke lapangan penulisan.. Semenjak da masok MARCH nieyh kan rajin plak aku na masokkan entry baru.. Kejap kejap rase macam na duduk depan computer then na menaip.. 

Arite.. Korang semua mesti wondering kan citer aper yang aku tengok sampai 9 kali tapi ta penah datang perasaan buhsan walau sekali pon.. Tiap kali aku tengok citer nieyh mesti aku gelak baek punyer sampai tonggeng tonggeng then nanti tetibe adek aku bersuara "Kaka..!! Giler ker aper gelak camtuh.?".. Yang besh nyer lagi walaupon lawak dorang da banyak kali aku tengok kire da boleh siap hafal dalam kepale lagi still boleh wat aku gelak macam tiada hari esok.. Siyez dowh.. Aku addicted + obsessed dengan citer nieyh.. Terlepas satu episod walaupon da tengok still rase wasting lagi.. Hebat ta hebat aku nieyh..(*riak kejap)

But korang semua jangan risau.. Citer yang aku tengok nieyh bukan la berlevel 18SX ookeyh.. Bukan juge cerita yang berlevel 18PL.. Tapi citer yang aku tengok sampai 9 kali tanpa rase buhsan berlevel GENERAL.. Meyh la aku bagitau tajuk citer yang dimaksudkan adalah..
(munyik saspen plish..)

1


2


3


4


5
SHINee HELLO BABY..!
Sebab citer nieyh la aku sanggup tido pukul 3-4 pagi hanya untuk tengok citer nieyh berulang ulang kali.. 

JUNG YOOGEUN..!! THE LUCKIEST BABY IN THIS WORLD..
Pasal aper aku cakap YOO GEUN nieyh baby paling bertuah kat dunia.. Sebab DADDIES angkat semua FREAKIN DAMN HOT BEBEYH..!! Aku pon na ader daddy angkat yang ensem cam group SHINee.. Besh oo.. Plus disebabkan citer nieyh jugak la aku boleh MINATGILANAMATI nan SHINee.. Dorang semua dalam citer jadi diri sendiri.. Ta perlu la na cipta diri laen dalam diri kite..

Sanggup pakai baju binatang na ceriakan YOO GEUN.. How sweet..

Time g vacation
SHINee HELLO BABY.! nieyh actuallay season yang yang second.. Season yang first GIRL'S GENERATION(SNSD) yang kena jaga baby..

SNSD HELLO BABY..!!
But aku ta minat depa semua.. Coz bagi aku perempuan punyer version ta besh.. Masing masing dok na control ayu.. Sekarang da masok third season da pon.. Third season artis yang jadi main role group T-ARA..

T-ARA HELLO BABY..!!
Tapi yang tetap yang bertakhta di kalbu of course la version SHINee HELLO BABY..!! Arite da la tuh.. Cukop la aku melalot kat entry.. Sekarang aku na gi layan SHINee HELLO BABY untok kali yang keberape ntah.. Next aku akan story pasal favorite K-DRAMA plak.. InsyaAllah.. Sila doakan supaya saya rajin menghupdate.. Amin.. 

But aku wondering.. Agak agak camner la kalau 2PM yang jadi main role plak.. Beruntong oo baby yang dapat dowang jadi DADDIES angkat.. Hot u'ollss..!!

2PM HOT DUDE'S..!!
 ADIOS..!!

Monday, March 14, 2011

CUBA TRY TEST.. I MADE IT..!!! HANA TAJIMA WANNABE.. ADORE HER..!!

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH..

Arite.. Ookeyh tajok entry kali nieyh memang panjang berjela but this is just short entry.. Aku baru je balik dari TANAH TINGGI CAMERON atau dalam bahasa omputihnyer ialah CAMERON HIGHLAND.. So penat ta hilang lagi.. Semalam balik je rumah teros capai plag internet + computer then bukak FACEBOOK check aper yang ade then bukak YOUTUBE plak.. Kat YOUTUBE search la video tutorial "HOW TO WEAR IT HIJAB STYLE HANA TAJIMA".. Saper HANA TAJIMA..?? Deyh derr.. Lu ta kenal HANA TAJIMA..?? Better lu pegi terjon lombong la der.. Aku rase ramai da kenal nan minah cun nieyh.. FYI.. Dier nieyh famous fashion designer ookeyh.. Knal da..? Baguih2.. Sebab aku search macam tuh kat YOUTUBE adala aku sendiri da buhsan dengan style aku aku pakai SHAWL.. Balik balik style samer gak aku buat.. Sunggo backward.. (*ye.. aku tau ituh)

Then aku klik la kat sala satu video yang ader.. Then aku try la.. You know what..?? For the first time aku berjaya mengikut tutorial dengan jayanyer.. Ye.. Congrats to me.. (*munyik tepukan) Ta caye..?? Wa ader bukti derr..

Nieyh dier..


1

2

3

4

5
Same ta macam HANA TAJIMA.?(*hanggok pale manyak kali)
Hana Tajima.. Adore her.. ♥
Kat bawah aq letak sekali video yang berjaya wat aku jadi HANA TAJIMA WANNABE..!!!



Arite2..
Kate short entry.. But TERLEBIH SUDA.. Keyh la da.. Next entry aku update story about vacation ookeyh..??!! Da..
ADIOS..!!

Thursday, March 10, 2011

BERPARTI DALAM KELAS..!!

DATE: 03.03.2011
VENUE: KELAS GROUP 3

ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH..

Soklan pertama..
Sehat ka kalian kalian semua..??

Setelah sekian lamer ta menaip akhirnya aku kembali..
(*kelihatan teruja di situ ye..)
Lamer kot aku ta masok kan entry baru..
Ader la dalam sebulan ta lebih ta kurang rite..
Bukan aper derr..
Mase tuh ader tapi rajin tuh yang wa ta de tuh..

Arite.. Arite..
Seperti yang tertera pada tajuk diatas..
Aku na story pasal parti di dalam kelas..
But dun worry..
Parti yang dibuat bukan lah parti BUIH jauh sekali parti BANGSA BANGSA BERSATU (PBB) mahupun parti LIAR yang kerap berlaku sekarang..
Parti yang kita orang buat adalah meyambot bufday hari jadi (=.=?) lecture kita orang yag diberi nama MADAM IRMA atau aku lebih suke panggil KAK IRMA (*baru sweet sket.. agaga..)..

Bufday dier actually last week but aku yang cerdik lagi bijaksana nieyh malas na menghupdate last week so aku hupdate la this week..
Yeah..
Aku memang pemalas...
Sekian..

Ookeyh..
Actually na wat suprise macam yang ERIC LEONG selalu wat kat orang yang dier deko ruma tuh an..
But ta menjadi meyh..
Ader masala teknikal plak..
Timing sala..
Punyer la lamer na tunggu kak IRMA masok sampai cair habis la lilin dier ta masok masok jugak tuh..
Depression jerk kita orang..
Last last time kak IRMA masok lilin  th teros ta de api..
Sunggo mengecewakan(=.=")..

Kak Irma masok jerk kelas kita orang sambil tenga gelaba na cari solution camner na buat lilin tuh panjang balik kiteaorang pon jerit..
"SURPRISE..!!!" 
Putt.. Putt.. Putt...!!
(*sila bayangkan suasana parti ookeyh..)

Then berkumandang la plak takbir raya lagu "ALLAH SELAMATKAN KAMU"..
Sedap jugak suara kami group 3 nieyh rupe nyer an..
(*ampunkan dosa dosa kami Ya Allah..)
Pastu acara potong memotong pon bermula..
Bukan potong mende laen ookeyh..
Potong cake la derr..

So kalau acara potong memotong pon da bermula ini bermakne acara mengembong kan perot turut bermula.. 
Ooyeah..!!

Arite..
Next korang usha usha jerk pic yang berjaya dirakam..
Mempersembahkan..
(*munyik drum)

Wif Farhah


Mira wif Farhah

Mira, Me and Farhah

Yeah.. Cake...!!

Madam Irma a.k.a Kak Irma

Acara memotong..

Sebelom makan..

Selepas makan..

LEFT TO RIGHT:Pipit,Nora,Qila,Yelmi,Kak Irma,Me,Farhah,Mira

LEFT TO RIGHT:Nazirul,Nazreen,Wan,Kak Irma,Eddie,Izzul,Shazwan
SITTING:Faaiz,Hanif

Kak Irma cakap "Buat terbang..!!"

Gaya bebas

F4.. But mereka ta sehebat F4 BOYS OVER FLOWER.. =.='

Gaya bebas lagi

Luv la konon..


Cari perbezaan antara pic atas nan bawah..


Kak Irma cakap "Buat OTROMEN plak..!"


BUBYE..!!

Arite..
Dats all la for diz time..
Panjang umur aku tulis lagi..
Da..
ADIOS..!!